پیام آیتالله العظمی جوادی آملی به همایش ملی خیر ماندگار
اشتغال در سایه خیر ماندگار محقق میشود / خیر ماندگار به معنای مرتفع کردن مسایل و مشکلات جامعه با توجه به شرایط زمانی و مکانی
آیت الله العظمی جوادی آملی، در پیامی تصویری به اولین همایش ملی خیر ماندگار بر موضوع خیر ماندگار و اهمیت آن در بهبود وضعیت جامعه تاکید کرده و گفت: تولید و اشتغال در سایه خیر ماندگار محقق میشود.
به گزارش راسخون، در پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به اولین همایش ملی خیر ماندگار آمده است : مقدم شما نخبگان، خیران و بزرگواران خیراندیش را گرامی می داریم و از همه بزرگوارانی که در امور خیریه قدم برداشته اند، سپاسگزاریم. مستحضرید چیزی خیر است که وحی او را اختیار کند، عقل او را اختیار کند و دین او را اختیار کند و بپذیرد. چیزی که مورد اختیار عقل و دین نیست خیر نیست. خیر به ذات خدای است که او خیر الذاکرین و خیرالحاکمین است. آنچه که به ذات حق است خیر به ذات است و آن خداست و آنچه که سبقه الهی دارد سبقه الله از آن یاد شده است و آن خیر است. در جامعه ای علمی صائب و عمل صالح گسترش پیدا می کند در ان جامعه خیر ماندگار ظهور و بروز خوبی خواهد داشت.
آیت الله العظمی جوادی آملی در ادامه پیام خود با بیان اینکه دو مسئله در جامعه وجود دارد، اظهار داشت: علم صائب و درست که عقل نظری آن را اختیار می کند و دیگری عمل صالح و سودمند که عقل عملی او را انتخاب می کند.
وی با بیان اینکه آن شان اندیشور جان انسان را خدا با علم هدایت کرد، ادامه داد: آن بخش گرایش به عمل صالح و ثابت را ذات اقدس الله رهبری کرد و آنچه که برای جامعه می ماند و مشکل جامعه را حل می کند، خیر ماندگار است. در جامعه مسایل و مشکلات همواره با شرایط زمانی و مکانی متفاوت است گاهی فقر علمی جامعه را توان فرسا کرده است که در آنجا بهترین خیر ماندگار گسترش فرهنگ و علم است و گاهی نیز مشکل تولید و اشتغال توان فرساست و در مملکت عده ای را به زحمت می اندازد. گسترش عمل صالح با تولید و فقرزدایی محقق می شود.
آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) گفت: امام علی (ع) در بیان نورانی خود فرموده اند کمک کردن به فقیر یک کار عاقلانه و عالمانه نیست، یک اقدام عاطفی است بلکه فقر را از بین بردن کار عالمانه و عاقلانه است.
وی با بیان اینکه فقر علمی و فرهنگی بسیار چیز بدی است، ادامه داد: خیر ماندگار گسترش فرهنگ و علم صائب را بر عهده دارد و در زمانی که جامعه با تهدیداتی مواجه است خیر ماندگار می تواند به تولید و اشتغال در جامعه کمک کند.
وی با بیان اینکه بر اساس فرموده امام علی (ع) کمک به فقیر یک امر عاطفی است و فقرزدایی یک اقدام علمی و عقلانی است، خاطرنشان کرد: خیر ماندگار می تواند در فقرزدایی به عنوان یک اقدام علمی و عقلانی موثر باشد.
آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به بیانات امام علی (ع) اظهار داشت: امیرالمومنین فرموده اند اگر فقر را دیدم گردن فقر را می زنند که این جمله به معنای آن است یعنی در جامعه نباید نیازمند باشد.
وی ادامه داد: کلمه و واژه گدا که در جامعه ما عرف شده است مبنای علمی ندارد اما قرآن کریم از چنین جامعه ای به نام فقیر یاد می کند یعنی کسی که ستون فقراتش شکسته است.
وی افزود: آن ملتی که جیب و کیسه اش خالی است ستون فقراتش شکسته است و قدرت مقاومت و قدرت قیام ندارد.
وی ادامه داد: مسکین یعنی انسان زمین گیر و ساکن که پویا و حرکت کننده نیست بنابراین اقداماتی که در راستای فقرزدایی و تولید و اشتغال صورت بگیرد به عنوان خیر ماندگار قابل تقدیر است. اگرچه روایت هایی از اسلام وجود دارد که انسان باید برای خود کار کند نه برای دیگری هر کس در برابر سفر خود بنشیند نه مزدورانه زندگی کند البته وقتی خدا خیرالذاکرین باشد هرچه به قرب علمی و ذات اقدسی باز یابد خیریتش بهتر و ماندگاری اش نیز بهتر خواهد بود. خداوند خیرالذاکرین و خیرالحاکمین است و انسان به او نزدیک می شود و در همین زمینه عده ای از خیران تلاش و کوشش کنند بهترین بهره را از این خیر ماندگار خواهند برد.
آیت الله العظمی جوادی آملی در پایان از اقدامات خیران و گام های خیرخواهانه آنها تقدیر کرد و گفت: انشاءالله کارهای شما بیش از گذشته مقبول پروردگار باشد.
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}